hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2021-10-19

A rozuvasztatin a Magyarországon is kapható sztatinok közül az ezredforduló után utolsónak jelent meg a piacon.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-07

A Covid-19-pandémia a klinikai vizsgálatok, így a szívelégtelenség kapcsán végzett vizsgálatok szervezését és lebonyolítását is megnehezíti, ami akár a reménykeltő terápiás lehetőségek alkalmazásának késleltetését vagy akár teljes elvetését is eredményezheti.

#3
Kvíz a Nőgyógyászati betegségek kezelése című rovatunkhoz Kvíz a Nőgyógyászati betegségek kezelése című rovatunkhoz
Medical Online >> Rovatok >> Nőgyógyászati betegségek kezelése
2020-08-17

Számos nőgyógyászati kórkép vezető tünete a fájdalom. Talán éppen ez az oka annak, hogy a nőgyógyászati kórképek fájdalomcsillapítására vonatkozó, egységes szerkezetbe foglalt szakmai kollégiumi ajánlás nem létezik.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Mozgásszervi fájdalom
2020-08-11

Miután hazánkban is öregedő populációval kell számolnunk, alapvető fontosságú, hogy a gyakorló orvos tisztában legyen a nemszteroid gyulladáscsökkentők alapvető farmakokinetikai sajátosságaival, gyógyszer-interakciói­val, mellékhatásprofiljával, és a saját szakterületén belül mindig a legújabb irányelvek mentén használja ezeket a gyógyszereket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-09-07

A mikrobiom vizsgálatok nagyon izgalmas, új összefüggéseket tárhatnak fel, egyes nagyon nagy incidenciájú kórképek esetén is. Egyelőre úgy tűnik, hogy a bélflóra diverzitásának megőrzése fontos lehet egyes népbetegségnek számító kórképek prevenciójában.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-10-20

A gyermekkori UC kiterjedtebb és súlyosabb, mint a felnőttkorban, ezért is fontos, hogy kezelésénél a leghatékonyabb szereket használjuk.

#8
Az allergiás rhinitis kezelési lehetőségei Az allergiás rhinitis kezelési lehetőségei
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2015-06-01

A fejlett országokban, így hazánkban is az allergiás megbetegedések a lakosság 20%-át érintik, de számuk folyamatosan növekszik. Az allergia napjainkban népbetegségnek tekinthető.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-28
Egyes felmérések szerint egy átlagos tinédzser naponta akár több mint két órát is eltölt zenehallgatással. A zenét mindig is az emberi kultúra egyik legkifinomultabb megjelenési formájának tartották. Az utóbbi években az antropológusok és nyelvészek mellett biológusok is keresik a zene iránti mély vonzalmunk magyarázatát.
#10
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

A szülés alatti magzati szívfrekvencia-ellenőrzés hasznos adatokkal segíti az egyes esetek ellátását. A közlemény egy gyakorlatban alkalmazható döntési modellt ismertet, amely a szülés alatti magzati szívfrekvencia-ellenőrzés során elkövetett, megelőzhető hibák lehetséges forrásait veszi sorra. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.