hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-04-18

Olvashatatlan vagy félreolvasható receptek közegészségügyi kockázatáról készült felmérés, amelynek eredményeit a PharmaOnline közli.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-12-13

Az AHA 2017-es tudományos kongresszusán bemutatott eredmények megerősítik a dabigatran előnyeit a biztonságosság vonatkozásában.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-05-09

Ezek az eredmények izgalmasak az egészségügyben dolgozók számára – nyilatkozta Hugh Calkins professzor, a vizsgálat vezető bizottságának elnöke.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-16

Az elmúlt évben az antikoaguláns kezelés területén forradalmi változást eredményezett az egyik nem K-vitamin antagonista típusú orális antikoaguláns készítmény (NOAC) antidótumának megérkezése.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-17

Bár az új típusú (nem K-vitamin-antagonista) orális antikoagulánsok alkalmazása nem igényel gyakori laboratóriumi ellenőrzést, a dózismódosítást indokló klinikai jellemzők – elsősorban a beszűkült veseműködés, az életkor vagy a párhuzamosan szedett egyéb gyógyszerek – figyelmen kívül hagyása komoly kockázatokat hordoz.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-12-08

A Boehringer Ingelheim újabb eredményeket jelentett be 494 olyan beteg adatai alapján, akik a jelenleg is zajló, III. fázisú RE-VERSE AD™ vizsgálatban vesznek részt, közli a PharmaOnline.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-22

Az USA gyógyszerhatósága szerint a Boeringer Ingelheim alvadásgátlója, a Pradaxa biztonságosabb, mint azt eddig sokan gondolták – írja a PharmaOnline.

#8
Az új orális antikoagulánsok kardiovaszkuláris profilja 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-01-13

Régóta intenzív kutatás irányul olyan, szájon át folyamatosan adagolható, biztonságos, lehetőleg fix dózisú antikoagulánsra, amely nem igényel rendszeres laboratóriumi ellenőrzést. Több mint 60 év után jelenleg három olyan új készítménnyel (dabigatran, rivaroxaban és apixaban) rendelkezünk, amelyeket fázis III. vizsgálatokban (RELY, ROCKET AF, ARISTOTLE) hasonlítottak össze warfarinnal, és bizonyították hatékonyságukat a stroke prevenciós kezelésében nem valvuláris pitvarfibrillációban.  

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-12-16

Úgy tűnik, megtört a jég – tíz új innovatív készítmény befogadásának lehetőségét tartalmazza az a jogszabály tervezet, mely megjelent a kormány honlapján.

#10
Az új orális antikoagulánsokról: rózsák tövisekkel 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2013-12-10

Az indirekt hatású kumarinok már több mint fél évszázada az orális alvadásgátló kezelés elsődleges szerei, ismert nehézségeik miatt természetes az igény olyan új alvadásgátló alkalmazására, mellyel „nyugdíjazhatók” lennének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.