hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 23
#1
Kvíz a Medical Tribune 2020/02. számához Medical Tribune 2. számhoz kvíz
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2020-05-26

Az atópiás dermatitis kezelésének alapja napjainkban is a bázisterápia és a lokális gyulladáscsökkentés, de a legújabb kutatási eredmények tükrében fokozatosan új szisztémás szerek kerülnek bevezetésre, amelyek a súlyos, refrakter esetekben nyújthatnak majd terápiás megoldást.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-03-27

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága 46 jelentkező közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat itélt oda.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-12-30

Az 2020-as évnek mindannyian új tervekkel futunk neki, ennek gyakran része az egészséges táplálkozás, az új étrend.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-19

A várandósság alatt – külsőlegesen – használt parabénok, ftalátok és egyes fenolos vegyületek  korábbra hozhatják a pubertás kezdetét, közölte a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-05-15

Az önbarnítókban lévő dihidroxi-aceton bomlása során keletkező formaldehid hordoz veszélyeket magában, írja a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-03-27

Ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Semmelweis Egyetem idén 125 éves Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-23

Egy újabb tudományos „tény”-ről derült ki, hogy mítosz: a Science cikke bemutatja, hogyan alakult ki az a hit, miszerint az ember szaglása elcsökevényesedett. Ezzel ellentétben szaglásunk kiváló, és sokkal fontosabb, mint gondolnánk, érvel John McGann, a Rutgers Egyetem idegkutatója.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-04-10

A szociális kemoszignálok alkalmazása része az emberi viselkedésnek, azonban eddig nem volt ismert, hogyan jutnak el az információközvetítő molekulák az egyik emberről a másikra, hiszen az ismeretlenek szagolgatása a legtöbb kultúrában tabu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-06-16

Sokan törik a fejüket azon, mi lehet annak hátterében, hogy a biomedikális kutatások jelentős részét nem sikerül megismételni. Egy, a Nature Methods-ben megjelent tanulmány rámutat egy okra, ami nem más, mint a férfi kutatók szaga.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-06-04

Egy a Science folyóiratban megjelent, a gyümölcslegyek döntéshozatalával foglalkozó közlemény segíthet az ember fejlődési rendellenességeinek a megértésében is – írja a NOL.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.