hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-12-07

Továbbra sem az orvosszakmai tévedések, hanem a dokumentáció hiányosságai miatt marasztalják el leginkább a bíróságok a kórházakat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-11

Novembertől kötelező minden ellátási eseményről adatot szolgáltatni az Elekronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térnek (EESZT), addig azonban számos teendőjük van még az intézményeknek, az orvosoknak és az informatikusoknak. Nem véletlen, hogy hétfőn országos road-show-ra indulnak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szakértői.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-11-29

A betegtájékoztató félreérthető szövegezése miatt függesztette fel három gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti Intézet – írja a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-10-18

A gyógyszerforgalmazó cégeknek nemcsak joguk, hanem egyben kötelességük is lesz, hogy bizonyos gyógyszerekkel kapcsolatos információkat, például a betegtájékoztató tartalmát hozzáférhetővé tegyék. A többi közt ezt tartalmazza az Európai Bizottságnak a receptre kapható gyógyszerekre vonatkozó információkkal kapcsolatos javaslata. Ha az Európai Parlament és a miniszterek tanácsa is rábólint, ez minden EU-tagállamban kötelező érvényű lesz.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-05-24

A receptre kapható gyógyszerek esetében a lehetséges mellékhatások listája kezelhetetlenné bővült: gyógyszerenként átlagosan 70 mellékhatást sorolnak fel a tájékoztatókban. Egy új vizsgálat szerint ez a hatalmas tömegű információ, amivel elárasztják az orvosokat, szinte lehetetlenné teszi, hogy a szakember a megfelelő kezelést válassza ki betegei számára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.