Megkezdték a munkát pénteken Vuhanban a WHO nemzetközi szakértői, akik az új típusú koronavírus eredetének felkutatására érkeztek két héttel ezelőtt a közép-kínai városba.
Napjainkban, amikor az elhízás egyre égetőbb népegészségügyi problémaként jelenik meg, gyakran az alultápláltság témája marginális kérdésként tűnik fel a mindennapi orvosi gyakorlatban, többek között az apellátásban is.
Nincs bizonyíték rá, hogy a vírus étkezés útján is fertőz, közölte a kínai járványügyi központ, miután súlyosan fertőzött tengeri állatokat és tőkehúst találtak Peking nagybani piacán.
A tudósok a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a laboratóriumban előállított húsban és a rovarokban rejlő lehetőségekre.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?