hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-09-19

Kutatások szerint másfél-két év múlva a városban kórházi fertőzés által indukált szepszisben nem fog meghalni senki, mondta a DE rektora.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-22

A Magyar Nemzetnek adott interjút Kis Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa, aki a majomhimlőről beszélt a lapnak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-08-19

Nyáron gyakoribb a gyomorrontás, ételmérgezés, itthon a magas lázzal, hányással és hasmenéssel járó szalmonellózis fordul elő legtöbbször.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-11-04

Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-09-30

Még 14 gyereket tartanak megfigyelés alatt a szalmonellával megbetegedett iskolások közül – közölte a Debreceni Egyetem pénteken az MTI-vel.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-12

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar, írja a GyártásTrend. 

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-02-05

Nagy Károly egyetemi tanár vírusokról és baktériumokról, orvostörténeti különlegességekről beszélt a Magyar Időknek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-04

A szalmonella egyik törzse lehetett felelős a spanyol hódítás éveiben a közép-amerikai civilizációt megroppantó járványokért, írja az Index.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-25

Ragadozó baktérium lehet az új fegyver a legtöbb gyógyszernek ellenálló baktériumok elleni harcban, állapította meg egy új brit tanulmány.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-08-17

Bár lassan múlik a nyár, az évszakos fertőzések a szezon utolsó percéig aktívak, ezek közül hívja fel a figyelmet néhányra a Semmelweis Egyetem honlapján dr. Barcs István főiskolai tanár.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?