Zöld teából származó polifenolok és E-vitamin, valamint algakivonat képezi az új mikrogömbök alapját, amelyeknél egyelőre nem figyeltek meg mellékhatást.
A Science Translational Medicine folyóiratban megjelent cikk fő megállapítása, hogy az oktadekaneuropeptid (ODN) képes csökkenteni az étvágyat és javítani a glükózkontrollt anélkül, hogy hányingert vagy hányást okozna.
A Texas A&M University kutatói egy mesterséges édesítőszerként alkalmazott molekula, a D-szorbitol krónikus betegségek kezelésére alkalmazott implantátumokban történő felhasználásának lehetőségeit vizsgálták ígéretes eredményekkel.
A Scientific Reports folyóiratban április 23-án jelent meg a japán Tokai University kutatóinak cikke, amelynek fő megállapítása szerint a patkányoknak adott kitozán segített hatékonyabban kiüríteni szervezetükből a lenyelt mikroműanyagokat – ez a beavatkozás potenciálisan csökkentheti az emésztőrendszerben felhalmozódó mikroműanyagok egészségügyi kockázatait.
Egy rágcsálókon végzett kutatás eredménye szerint az egyszer használatos műanyagedények melegítésekor olyan vegyi anyagok juthatnak a bennük tárolt élelmiszerekbe, amelyek szívizom-károsodást válthatnak ki, és súlyosan károsíthatják a bélflórát.