A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata a személyre szabott élelmezéstudomány felé fordult, ehhez pedig egy elképesztő méretű DNS-adatbázist gyűjtöttek össze, írja a hvg.hu.
Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről.
A szűkös anyagi lehetőségek a tudatos táplálkozásra való törekvés ellen hatnak ugyan, az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti igény mégis folyamatosan növekszik, derül ki a GfK legfrissebb tanulmányából.
A feldolgozott élelmiszerekben használt mesterséges adalékanyagok növelhetik a gyulladásos bélbetegségek és az anyagcsere-rendellenességek kockázatát - írja a Nature nyomán az MNO.
Fogjon gyanút az, aki a tányérjáról lelógó rántott szeletet kap valamelyik vendéglőben, mert lehet, hogy azt egy enzimmel, nyesedékhúsokból ragasztották össze – írja az MNO.
Bár egyelőre mindenki az orvosi bérek fedezetét keresi a jövő évi büdzsében, más feladatokra is égetően szükség lenne néhány milliárd forintra. A szakértők szerint 95 milliárdos többletből botránymentesen kihúzható lenne 2013.
Egyelőre nem tudni, hogy vajon mennyire lehet valóban komolyan venni a jövő évi költségvetés nemrég közzétett számait. Az egészségügyben – amely 2013 egyik nagy vesztesének ígérkezik – mindenesetre lázas forráskeresés zajlik. Egyelőre úgy tűnik, minden út a termékdíjhoz vezet.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?