A sarcopenia jellemzője a vázizmok tömegének csökkenése és funkciójuk (izomerő és/vagy általános fizikai teljesítőképesség) károsodása, melynek prevalenciája az életkor előrehaladtával emelkedik. A sarcopenia felismerésének jelentőségét az adja, hogy fizikai funkciókárosodással, rosszabb életminőséggel és emelkedett halálozással társulhat, emellett jelentős anyagi terhet ró az egészségügyi ellátórendszerekre is.
Magas tápértékű funkcionális élelmiszer, az Update Low Carb kenyér előállítása a búzaliszt magas fehérjetartalmú élelmiszer alapanyagokkal történő kiegészítésével.
A Nature Medicine áprilisi száma arról számol be, hogy metabolomikai módszerrel előrejelezhető a cukorbetegség akár egy évtizeddel a vér glükózszintjének kóros megnövekedése előtt is.
Philadelphiai kutatók kimutatták, hogy az agysérült állatoknak adott bizonyos aminosavak javítják a kognitív funkciókat; reményeik szerint a kezelés emberekben is használható lesz agysérülés okozta kognitív károsodás esetén.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?