hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 88
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-14

A fermentáció az egyik legősibb élelmiszertartósítási-technika, amit vélhetően már 9000 éve ismer az emberiség, közli a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2024-04-15

A háziorvosi, valamint az ügyeleti rendszerről, és a kórházak adósságairól is szó volt egyebek mellett a kérdések között hétfőn az Országgyűlésben.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-11-30

A fogzománc érintettségét a bélben, illetve a táplálékban található fehérjék ellen termelt antitestek is létrehozhatják.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-08-24

Az intersticiális tüdőbetegségek (ILD) csoportja mintegy 200 különböző tüdőbetegséget foglal magába. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2023-05-25

Az OTP Egészségpénztár felméréséből kiderült, hogy a magyarok többségének fontos az egészség tudatos megőrzése – elméletben.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2023-05-01

Kétszer annyit költenek a magyarok magánegészségügyi kiadásokra saját zsebből, mint az uniós átlag, viszont ennek csak a töredékét fizetik egészségpénztáron keresztül, írja a VG.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2023-03-06

Az idén 20 éves K&H gyógyvarázs pályázat, amelynek fókuszában ebben az évben az anyagcserebetegségek gyógyítása áll.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-12-28

Glutén vagy laktóz nélküli ételek fogyasztása az ünnepi szezonban (is) szükségtelen az egészségesek számára.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-26

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület segítségével kiképzett GoFree jelzi,ha a fogyasztandó ételben akár minimális glutén is található.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-17

Gasztroenterológia témában manapság mind szakmai, mind laikus körökben nagy az érdeklődés az ételallergia, az ételintolerancia és ezen belül is a hisztaminintolerancia iránt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?