Tízből egy ember étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, de a lakosság nagy többsége odafigyel arra, hogy mennyire hizlal az étele - derült ki egy felmérésből.
A kardiovaszkuláris halálozás egyre növekvő arányában a hypertonia, az emelkedett vérzsírok, a fizikai inaktivitás, a dohányzás, a túlsúly és a diabetes egyaránt fontos szerepet játszik.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-02-24
Meglehet, a cukormentes üdítő jót tesz a derékbőségnek, de egy friss vizsgálat azt mutatta ki, hogy azokban, akik naponta fogyasztják, megnő a szívinfarktus és a stroke kockázata.
Szakértők vizsgálata szerint az amerikai gyermekkórházakban a betegek ritkán ehetnek egészséges ételeket és aligha tanulhatnak helyes táplálkozási ismereteket, közli az Academic Pediatrics szaklap.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?