A Nutrition & Diabetes folyóiratban jelent meg a Queen’s University kutatóinak cikke, amelynek fő megállapítása, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Újabb daganattípusok esetében válhat alkalmazhatóvá egy már használt gyógyszeres terápia azzal az eljárással, melyen a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban dolgoznak.
A vizsgálat egyértelmű kapcsolatot talált a lizoszomális funkciót végző gének és a peszticid-expozíció között a Parkinson-kór kockázatának mértékében. A tanulmány, amely 757 beteg genetikáját vizsgálta, felfedezte, hogy a kimutatott variációk 72%-a a lizoszomális funkcióban szerepet játszó génekben jelent meg.
A Nature Biomedical Engineering folyóiratban jelent meg az a közlemény, amelyben mesterségesen szerkesztett peptidek által kiváltott fokozott antitumor-válaszról számoltak be emlőrákos egér modellszervezetekben.
A mentális betegséggel élők ellátásában dolgozó szakemberek legnagyobb hazai tudományos seregszemléjének fókuszában a mentális jóllét és az életminőség áll.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?