A Cell Host & Microbe folyóiratban megjelent cikkben egy szisztematikus irodalmi áttekintést készítettek arról, hogy a bélmikrobiom pontosan milyen szerepet tölt be a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában.
Az Arizona State University kutatóinak cikkében a fehérjeütemezéssel járó időszakos böjt és a szívbarát kalóriakorlátozás hatását hasonlították össze a bélmikrobiom átalakulására és a metabolikus profiljára.
Az OTSZ Online szerint génpuskával bevitt gén segítségével az emberivel azonos, jó felszívódású inzulint sikerült a kutatóknak salátával termeltetniük.
A University of Wisconsin-Madison kutatói azonosították azokat az emberi bélbaktériumokat, amelyek a húgysav lebontásán keresztül képesek kontrollálni az artériákban lerakódó plakkok mennyiségét.
A Calgary Egyetem kutatói a Cellular andMolecular Gastroenterology and Hepatology folyóiratban egy olyan gyógyszercélpontot azonosítottak, amely fordulatot hozhat a gyulladásos bélbetegségek (IBD) kezelésében.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?