Egy újabb pandémiára való felkészülés során amerikai kutatók olyan vírusokat jellemeztek, amelyek a következő világjárványt okozhatják: az egyik jelölt a sertésinfluenza.
A környéki idegrendszer megbetegedéseit összefoglaló néven neuropátiáknak hívjuk. A neuropátiák jóval gyakoribbak, mint a központi idegrendszer betegségei, mégis méltatlanul a neurológia „perifériáján” helyezkednek el.
Holland kutatók rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek antitestjeit kutatva egy-két normálistól eltérő antitest helyett döbbenetesen széles spektrumot azonosítottak.
Az ételek néhány típusánál, így a kagylóknál, halaknál, dióféléknél és mogyorónál igen magas a keresztreaktivitás aránya. A keresztreaktivitás nehezíti az allergiás kórképek diagnózisát és kezelését.
Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 koronavírus elleni oltást kapott, írja a 444. 134 immunizálást hivatalosan is megerősítettek.
Számos olyan reakció létezik, ami bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után nemkívánatos tüneteket okoz embereken. Ezek egy része kisebb számban ételek okozta toxikus ártalmak, nagyobb része nem toxikus ártalmak.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?