hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Menesztett kórházigazgatók: itt a lista

Két tucat kórházvezetőt menesztett a belügyminiszter és a megbízott országos kórházi főigazgató szerdán. A Népszava közli, hogy kiket.

A lap információi szerint megy a Fejér megyei kórház éléről Bucsi László. Ő volt az a kórházi vezető, aki Covid-járvány idején megtörte a nyilatkozati tilalmat és beszélt arról is, hogy az intézményben lélegeztetőgépre kerülő betegek 84 százaléka meghal.

Az országos intézetek vezetői közül Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, és Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója érintett, őket azért mentették fel, mert elérték a nyugdíjkorhatárt.

Úgy tudják, távoznia kell intézménye éléről Töreki-Vörös Ibolyának, a Veszprém megyei kórház főigazgatójának, akit alig több mint három éve neveztek ki. Felmentették a Nógrád vármegyei kórház vezetőjét, Szabó Gézát, valamint a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatóját, Veress Gábort, és ez történt a balassagyarmati kórház vezetőjével, Tóth Judittal is.

A városi kórházak vezetői közül távozik Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház, Havrilla Gyula, a pápai, Viniczai Zoltán, a csornai, Varjú János, az oroszlányi, Csiki Zoltán, a jászberényi, Vermes Tamás a zirci, Weisz Péter, a gyöngyösi, Kanász Gábor, a tatabányai, Németh Csaba, a szekszárdi, Prosszer Ottó, a kisbéri, Barcza Zsolt, a bonyhádi, Tóth Gábor a kazincbarcikai, Jobbágy Lajos, a dunaújvárosi intézmény éléről. Rudner Ervint a szolnoki MÁV-kórház vezetői székéből állították fel és mennie kell Nagy Mihálynak, a budapesti Szent Margit Kórház vezetőjének is.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink