hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Beteget nem fogad, de rezsit még fizet a kiskunhalasi konténerkórház

Az Átlátszó szerint 5,3 millió forint a havi rezsije a kiskunhalasi járványkórház egy éve üres épületegyüttesének, ahol betegek már nincsenek.

2021 novembere után a járványkórház nem kezelt beteget, a rezsikiadások viszont maradtak, még ha azok jelentősen csökkentek is. Míg 2021-ben 79,8 millió forint volt a villanyszámla, azaz havi 6,65 millió forint, addig 2022 első félévére ez 32 millió forintra csökkent, azaz havi 5,3 millió forintra. Úgy, hogy beteg 2021 decembere óta nem volt. Azért a villanyszámlát kértük a kórháztól, mert a konténereket hőszivattyúkkal fűtötték, elektromos árammal, gáz nem volt.

Az, hogy mi lesz a sorsa a konténerkórháznak, nem ismert. A hazai koronavirus.gov.hu utolsó, december 28-i híre, hogy „6 millió 421 ezer a beoltott, 4 397 az új fertőzött és elhunyt 56 beteg (…). A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik. A járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztatás azután az MTI-n keresztül lesz elérhető a sajtó számára.”

A teljes összeállítást az Átlátszó közli.

(forrás: Átlátszó)
hirdetés

Könyveink