hirdetés
2022. szeptember. 26., hétfő - Jusztina.
hirdetés

 

Tizenkilenc új Lendület kutatócsoport alakulhat

A Magyar Tudományos Akadémia Lendület Programjának célja a hazai fiatal kutatóbázis erősítése azáltal, hogy lehetőséget teremt a nemzetközi szinten legkimagaslóbb teljesítményű kutatóknak önálló kutatócsoportok létrehozására, valamint a sikeresen elindult kutatócsoportok kutatásainak folytatására.

Lendület Program idei pályázati felhívására 102 érvényes pályázat érkezett, 16 a bölcsészet- és társadalomtudományok, 34 az élettudományok és 52 a matematikai és természettudományok területéről. A szakértői értékelések, a Lendület Zsűri és a Lendület Bizottság javaslata alapján az Akadémia elnöke 2022. június 10-én döntött a támogatandó kutatócsoportok kiválósági rangsoráról és a támogatási összegekről.

A kutatócsoportok részletes listája az mta.hu oldalon, a következő címen érhető el: https://mta.hu/mta_hirei/tizenkilenc-uj-lendulet-kutatocsoport-alakulhat-es-kezdheti-meg-kutatasat-hazai-kutatohelyeken-2022-ben-az-akademia-tamogatasaval-112233

A Lendület-támogatás elnyeréséről kiállított oklevelek ünnepélyes átadására 2022. szeptember 29-én délelőtt 11 órákor kerül sor az MTA Székház Dísztermében, közölte az MTA.

(forrás: MTA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink