hirdetés
hirdetés

Bánfai Tamara cikkei

#1
2011-03-04 22:48:00

Tiszta apja ez a gyerek! Vannak, akiket e szavak hallatán szétvet a büszkeség, de akadnak olyan férfiak is, akik vitatják apai mivoltukat. Az, hogy kiben mikor ébred fel a kétely, nem köthető a kapcsolat tartósságához. Van, aki egy egyéjszakás kaland, más hosszú házas évek után vonja kétségbe apaságát. Sokféle szituáció adódhat az apaság megállapítása kapcsán is. Nemcsak a baba megszületése után kérik az apa személyének tisztázását, az is előfordul, hogy valaki 60 évesen szeretné megtudni, hogy ki volt az apja. Mindez DNS-vizsgálattal történik, amelyhez leggyakrabban szájnyálkahártya- vagy vér mintát használnak. Ha a vélelmezett apa már nem él, úgy a rokonság vagy az elhunyt egyes tárgyai szolgáltatják az árulkodó DNS-t. A vizsgálat akár többszázezer forintba is kerülhet, ugyanakkor ez az egyetlen módszer, amely megnyugtatóan rendezi a kérdést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.