hirdetés
hirdetés

T.M. cikkei

#1
2014-11-28 05:15:00

Bár sokan, sokáig reménykedtek abban, hogy a Semmelweis Egyetemen megmaradhat mindkét szemklinika, tavaly márciustól már csak a VIII. kerületi Mária utcában látják el a betegeket. Az épület felújításáról és a korábban rivalizáló társaságok összebékítéséről dr. Nagy Zoltánnal, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának vezető professzorával beszélgettünk.

  #2
2011-10-11 09:29:00

A vagyonkimentés megakadályozása érdekében szeptember elsejétől elidegenítési és terhelési tilalom vonatkozik az átvételre váró önkormányzati vagyonelemekre.

  #3
2008-12-01 00:00:00

Az egyetemi klinikák szenvedő alanyai az egészségügyi struktúraváltásnak – véli prof. dr. Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója. A bőrgyógyászat területére ez különösen igaz: sok helyütt egyszerűen megszüntették az önálló bőrgyógyászati osztályokat, ahol viszont megmaradtak, ott az intézmények vezetői a költséghatékonyság jegyében mátrixrendszerbe szervezték ezt a típusú ellátást. Ez azonban nem feltétlenül szerencsés, a betegek, látványos bőrelváltozásaik ugyanis gyakran kellemetlenül érintik környezetükben fekvő társaikat.
  A Magyar Dermatológiai Társulat 81. Nagygyűlése apropóján ismert és elismert szakorvosok segítségével összeállítást készítettünk „Innováció a bőrgyógyászatban” címmel. Válogatásunkban szó esik egyebek mellett az új alapkutatásokról, például a tumorbiológia és a tumorimmunológia terén, a D-vitamin transzkripciót szabályozó funkciójának felfedezéséről, de foglalkozunk a pszoriázishoz társuló autoimmun kórképekkel, az ekcéma modern diagnózisával is.

Összeállításunk a 10–15.oldalon

  #4
2008-10-01 00:00:00

Nagygyűlést hívtunk össze azért, hogy színt valljunk önmagunk előtt is: van-e erőnk, támogatottságunk ahhoz, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok bérhelyzetének javításáért tovább harcoljunk – ezt Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke mondta el azon az október 11-i rendezvényen, ahová tízezer orvost vártak. Kétszázan jöttek el. Úgy tűnik, hogy a háziorvosok ma már nem hisznek a kamara által tavasszal indított érdekérvényesítő akció sikerében. Ám a testület vezetői nem adják fel, folytatják a szerződésbontással kapcsolatos kezdeményezésüket.

Cikkünk a 8. oldalon

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.