hirdetés
hirdetés

Dr. Lakatos László cikkei

  #1
2013-07-12 11:49:00

Magyarország évek óta első helyeken áll Európában (sőt a világon) a kolorektális rákhalálozásban, különösen a férfiak mutatói rosszak. Nagyon magas az új esetek száma, és nagyon rossz a túlélés esélye. Amíg a fejlett országokban az ötéves túlélés 55-65 százalék körül van, nálunk valószínűségbecslési számítások alapján (Gompertz-eloszlás) 35 százalék körül. 

  #2
2012-02-01 13:03:00

Írásunkban bemutatjuk egy 27 éves nőbeteg kórtörténetét, aki étvágyromlással, fogyással, hasi panaszokkal jelentkezett a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Belgyógyászati Centrumában. Ha helyesen válaszol az esetismertetés diagnózissal és terápiával kapcsolatos tesztkérdéseire, két kreditpontot kap, melyet távoktatás keretében számolhat el.

  #3
2011-06-03 09:26:00

A kis dózisú aszpirin kardiovaszkuláris protektív hatásának köszönhetően az NSAID használat az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.