hirdetés
hirdetés

Semmelweis Egyetem, III. sz. Belgyógyászati Klinika, Budapest Dr. Keltai Katalin PhD cikkei

  #1
2020-02-27 12:38:00

Jelenleg kevés bizonyítékkal rendelkezünk a nem K-vitamin antagonista típusú orális antikoagulánsok hatékonyságáról és biztonságosságáról a K-vitamin antagonista phenprocoumonnal való összehasonlításban, amely a világ bizonyos részein széles körben alkalmazott készítménynek számít. Egy, a német egészségügyi biztosítók adatbázisát alapul vévő kohorsz vizsgálatban 61 205 pitvarfibrilláló betegnél mérték fel a NOAC-okkal, illetve a phenprocoumonnal végzett antikoaguláns kezelés hatékonyságát (a stroke és szisztémás embolizáció megelőzése szempontjából) és biztonságosságát (kórházi kezelést igénylő vérzés vonatkozásában). Thromb Haemost 2018

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Egyre több hírt hallani a dániai nyérc mutációról, illetve éppen tegnap jelent meg egy tudományos anyag az interneten egy másik, hasonló kihívásokat támasztó mutációról. De mik is ezek a kihívások és mit jelentenek ezek az új mutációk a mindennapok tekintetében?