hirdetés
hirdetés

SE I.sz. Belgyógyászati Klinika, SE ETK Egészségfejlesztési és Klinikai Módszertani Intézet, Egészségtudományi Klinikai Tanszék, Budapest Dr. Lovász Barbara Dorottya cikkei

#1
2020-08-03 05:18:00

Az elmúlt néhány évben a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával az orvosi szakértői informatikai rendszerekben hihetetlen áttörés mutatkozik az orvostudományban, többek közt a belgyógyászat és a gasztroenterológia területén. Az AI gyakorlati alkalmazása optimális megoldás lehet az egyre növekvő betegszám mellett fokozódó adminisztratív és orvosi terhelés, valamint a specializált szakemberek hiányának enyhítésére. Emellett az informatikai szakértői rendszerek képesek optimalizálni a diagnosztikus pontosságot és segíteni a terápiás döntéseket, akár kevésbé tapasztalt gasztroenterológusok számára is. Jelen összefoglaló közleményünkben a nemzetközi szakirodalmi eredmények tükrében mutatjuk be az AI lehetséges szerepét a modern gasztroenterológiában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.