2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Több mint száz program a nyílt napon

Január 15-16-án, a Semmelweis Egyetem online nyílt napján több mint száz eseményre várják az érdeklődőket.

Az Általános Orvostudományi Karon folyó oktatás, tanulás vagy épp a kutatás legjellegzetesebb helyszíneit egyetemi körsétán keresztül mutatják be a regisztráltaknak egy negyedéves orvostanhallgató segítségével. A Hallgatói Önkormányzat fogadóóráján a hallgatói életről, oktatásról, ösztöndíjakról, míg az oktatói fogadóórán a tanterv felépítéséről, a kiemelt tantárgyakról is szólnak az előadók.

Az Egészségügyi Közszolgálati Karon az eHealth fogalma és az egészségügyi informatikai rendszerek megismertetése mellett az érdeklődők bepillanthatnak a képzések alapozó tárgyaiba, és az is kiderül, hogyan menthet életet a különböző adatok ismerete.  

Az Egészségtudományi Karon minden szakirányról élő kérdezz-felelek program révén kaphatják meg a legfontosabb tudnivalókat azok, akik például mentőtisztnek, védőnőnek, szülésznőnek, ápolónak, népegészségügyi ellenőrnek, dietetikusnak, gyógytornásznak, radiográfusnak, optometristának vagy éppen egészségügyi mestertanárnak készülnek. A szakirányú továbbképzésekről és a hiányszakmákról is minden hasznos információt megtudhatnak az érdeklődők, sőt megismerkedhetnek egy kizárólag a Semmelweis Egyetemen elérhető képzéssel (hang-beszéd és nyelésterapeuta).

A Fogorvostudományi Karon virtuális sétát tehetnek abban a tanlaborban, ahol a hallgatók fantomfejeken, vagyis élethű bábukon tanulnak meg fogat fúrni vagy fogsorlenyomatot készíteni, láthatják majd a modern technikai vívmányokat, a számítógépes tervezést, a 3D nyomtatókat és speciális implantátumokat, a legmodernebb fogszabályozási technikákat, és belenézhetnek egy fog belsejébe is.

További részletek az egyetem honlapján

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

(forrás: semmelweis.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink