2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Szijjártó: Negatív leletek a Kambodzsában kikötő hajón

Nem fertőződtek meg koronavírussal a Kambodzsában kikötő hajó tüneteket mutató utasai, mondta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-videojában.

Nem fertőződtek meg koronavírussal a Kambodzsában kikötő hajó tüneteket mutató utasai, a tesztek negatívak lettek, mondta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-videójában csütörtökön. A negatív teszteket követően az utasok elhagyhatják a hajót, jelentette be Szijjártó Péter. Közölte: Ázsia több országa nem adott kikötési engedélyt a holland zászló alatt hajózó óceánjárónak, amelynek fedélzetén a három magyar állampolgár is tartózkodik. Amennyiben a magyarok igénylik, a minisztérium segítséget nyújt hazajutásukban, közölte Szijjártó Péter.

A Japánban karanténba zárt hajóról azt mondta, hogy az utasok közül egyre többen betegednek meg, a három magyar állampolgár azonban, aki a személyzet tagjaként tartózkodik a tengerjárón, nincs közöttük. Már csak néhány nap van hátra a karantén feloldásáig, tette hozzá a miniszter.

A japán hatóságok a múlt héten kéthetes karantént rendeltek el a koronavírus megjelenése miatt a Diamond Princess üdülőhajón, a vesztegzárat elvileg február 19-éig kell feloldaniuk.

A miniszter közölte: 186 magyar állampolgárról tudják, hogy Kínában van; 28-an az öt legveszélyeztetettebb tartományban tartózkodnak. Velük is kapcsolatban állnak, mindenki jól van, segítséget egyelőre senki nem igényelt.

*

Gyógyultnak nyilvánították és hazabocsátották a kórházi karanténból csütörtökön az új típusú koronavírus 16 ismert németországi fertőzöttjének egyikét. A bajoroszági tartományi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a páciens a hazabocsátás valamennyi feltételének megfelelt, a többször megismételt vizsgálatok alapján egészséges, a kórokozó nincs már jelen a szervezetében. A páciens így eltávozhatott a München Schwabing nevű negyedében működő klinikáról, ahol további nyolc fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt. Állapotuk stabil, belátható időn belül ők is hazatérhetnek.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink