2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Itthon is több volt a kanyarós

Európában a növekvő esetszámot jól jelzi, hogy idén fél év alatt több fertőzést jelentettek, mint tavaly egész évben, írja a Weborvos.

Nem csökken a kanyarójárványok intenzitása Európában. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint csak az utóbbi egy hónapban 26 európai ország jelentett újabb eseteket. A központ adatai szerint idén 8 kanyaróval összefüggő halálesetet regisztráltak, ezen kívül a TESSY adatgyűjtő hálózaton keresztül még két halálos áldozatról érkezett bejelentés: egy Angliából és egy Magyarországról.

A régióban a növekvő esetszámot jól jelzi, hogy idén fél év alatt több fertőzésről érkezett jelentés mint 2018. egész évben. Idén a legtöbb kanyarós megbetegedés Romániában (2770), Franciaországban (2429), Olaszországban (1571), Lengyelországban (1368) és Bulgáriában (1173) volt.

Magyarország idén 38 kanyarós esetet jelentett szeptember 22-ig. Ez kétszer annyi mint tavaly volt, mivel 2018 azonos időszakában 18 fertőzést regisztráltak, írja a Weborvos.

(forrás: WebOrvos)

cimkék

hirdetés

Könyveink