2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Hétszáznál is több magyar kapott már oltást Romániában

A szomszédban azok is kaphatnak vakcinát, akiknek itthon nem alakult ki a megfelelő védettségük, írja a Magyar Hang.

Nem igaz, hogy Romániába járnak oltásért azok, akik korábban kínai vakcinát kaptak itthon, de nincs elég antitestjük a védettséghez – jelentette ki Gulyás Gergely a június 24-i kormányinfón, a Belügyminisztérium ellenőrzésének eredményére hivatkozva. A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem mondott igazat, a román hatóságok cáfolják az állításait.

A Magyar Hang telefonon kereste a bukaresti Egészségügyi Minisztérium sajtóosztályát, mondják meg pontosan, eddig hány magyar állampolgárt oltottak be Romániában. Ők nem tudtak válaszolni, de az oltásokat koordináló operatív törzshöz irányították a lapot. Annak szóvivője, Alina Moisoi türelmet kért – azt mondta, csak azt tartják számon, hány külföldit oltottak be az országban, de kérésünkre szétválogatják az adatokat. (Magyarországon a sajtó hiába kérdez oltással kapcsolatos adatokat bármilyen hatóságtól, válaszra sem méltatják).

Csütörtök reggel megérkezett a válasz: Romániában az elmúlt időszakban 715 magyar állampolgárságú személy kapott oltást, zömében Pfizer vakcinát és folyamatosan érkeznek.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink