2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Fej-nyak rákszűrés a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

A kórház Fül- Orr- Gégészeti Ambulanciáján augusztus 6-án, 9 és 14 óra között ingyenes szűrésre várják a X. és XVII. kerületi lakosokat.

A fej-nyaki rosszindulatú tumorok meglehetősen gyakoriak, a tüdő-, a vastagbél-, és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) az egyik leggyakoribb előfordulási helye a rosszindulatú daganatoknak. A Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS) pár éve július 27-ikét a világ fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A Nemzetközi Szervezet világszerte kezdeményezi és kéri a különböző nemzetek onkológiai, fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti intézményeit, hogy a fej-nyaki daganatokra, azok megelőzésére és kezelésének fontosságára hívja fel a lakosság és politika figyelmét.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül- Orr- Gégészeti Osztálya is csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, és 2019. augusztus 6-án a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül- Orr- Gégészeti Osztályának Ambulanciáján 9 és 14 óra között ingyenes fej-nyak rákszűrést végzünk a X. és XVII. kerületi lakosok körében. A szűrést előjegyzés alapján végezzük, melyre előzetesen a 06-1-432-9606-as telefonszámon, illetve a területi szakrendelők és a kórház betegfelvételi irodáján személyesen tud bejelentkezni.

Fotó: archív
Fotó: archív

Javasoljuk a kerületi lakosoknak, főleg, ha rizikócsoportba tartoznak (40 év felettiek, régóta dohányoznak, rendszeresen fogyasztanak alkoholt), hogy a szűrésre jöjjenek el. A szűrésre beutaló nem kell, azonban a fentieknek megfelelően előzetes előjegyzés szükséges, illetve aznap a kórház betegfelvételi irodáján a TAJ kártyával regisztrálniuk kell a Fül- Orr- Gégészeti Ambulanciára. Az esetleges torlódás esetén türelmüket kérjük! – írja felhívásában Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója.

hirdetés

Könyveink