hirdetés
hirdetés
2021. április. 12., hétfő - Gyula.
hirdetés

Együttműködik az OKITI a betegszervezetekkel

Együttműködési megállapodást írt alá a daganatos betegek és a mozgássérültek legnagyobb betegszervezeteivel az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI).

hirdetés

Még magasabb szinten koncentrál a betegek valós igényeire az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet – derül ki abból az együttműködési megállapodásból, amelyet az országos intézet és a kórházi felügyelő tanácsában részt vevő két érdekvédelmi szervezet írt alá szerdán délelőtt az Amerikai úton.

„Bizonyos fejlettségi szint felett nyilvánvaló, hogy a betegek elégedettségének javítása nem valósítható meg a beteg érdekvédelmi szervezetekkel való együttműködés nélkül. Tőlük pontos válaszokat tudunk arra a kérdésre kapni, hogy melyek a betegek valós igényei, és milyen egyszerű lépésekkel tehetjük még jobbá szolgáltatásunkat” – jelentette ki az aláírást megelőző előadásában dr. Óváry Csaba, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet főigazgatója. – Országos intézetként meghatározó szerepet játszunk a Nemzeti Egészségügyi Programokban, amelyek az ellátás egészét átfogják. Az egészségtudatos magatartást ösztönző tájékoztatásban és bizonyos egészségügyi ismeretek hatékony kommunikációjában a jól működő, tradicionálisan jó betegkapcsolatokkal és széles társadalmi támogatottsággal bíró szervezetek lehetnek igazán segítségünkre.”

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a két érdekvédelmi szervezettel együtt elkötelezett a betegbiztonság közös projektekkel történő javításában, a betegutak egyszerűsítésében és fejlesztésében, közös tájékoztató kampányok indításában és közös ismeretterjesztő anyagok összeállításában.

OKITI - MEOSZ - Magyar Rákellenes Liga együttműködési megállapodás aláírása (Fotó: OKITI)
OKITI - MEOSZ - Magyar Rákellenes Liga együttműködési megállapodás aláírása (Fotó: OKITI)

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke elmondta: „Mindenképpen örülünk annak, hogy egy nagy hírű országos intézettel léphetünk együttműködésre. Bízunk abban, hogy lesznek olyan projektek, amelyekre a közös értékek mentén tudunk pályázni, főként a prevenció és kezelések területén. Saját eszközeinkkel minden tekintetben támogatjuk az intézetet, hogy szakmai szempontból minél magasabb színvonalú betegellátást nyújtsanak. Bár több intézménnyel kötöttünk együttműködési megállapodást az elmúlt években, de ez a mostani együttműködés azért egyedi, mert nem csak az intézményen belüli tevékenységekre koncentrál, hanem hangsúlyos eleme a pályázati lehetőségekben való együttműködés is.”

„A MEOSZ elnökség azért döntött az együttműködés aláírása mellett, mert a mozgássérült emberek legnagyobb magyar érdekvédelmi szervezeteként elkötelezett minden olyan fejlesztési irány támogatása mellett, amely közösségünk érdekeit szolgálja. Magyarország a hazai és nemzetközi jogszabályok életbe léptetésével elkötelezte magát abban, hogy az élet minden területén azonosítja a mozgássérült emberek társadalmi integrációjának akadályát jelentő problémákat” – vélte Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke, aki szerint „a társadalmi integráció megvalósulásának egyik kiemelt területe az egészségügy, ezért is tartottuk fontosnak, hogy az érintettek érdekében segítsünk minden olyan folyamatot, amely az egészségügy területén a mozgássérült emberek érdekeit is szolgálja.”

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet olyan szervezetekkel kereste az együttműködést, amelyeknek széles társadalmi támogatottságuk van, és az Intézet jelenlegi profiljához illeszkednek. A Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége sokat segíthet minden jelentősebb neurológia és idegsebészeti beteg rehabilitációjában, a Magyar Rákellenes Liga pedig az Intézet neuro-onkológiai profiljában nyújthat érdemi szakmai támogatást.

„A XXI. század egészségügye sokkal többre képes, mint 20-30 évvel ezelőtt. A gyógyítható betegségek köre és a súlyos betegségek túlélése óriási mértékben nőtt, ám az is igaz, hogy a betegek még sosem álltak ilyen távol a modern egészségügytől, mint most. Feladatunk, partner betegszervezeteinkkel együtt, hogy az egészségügyi ellátás és a betegek közötti területet áthidaljuk, és betegeink elégedettségét érezhetően, közösen növeljük” – jelentette ki dr. Óváry Csaba, az Intézet főigazgatója.

(forrás: Országos Klinikai Idegtudományi Intézet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink