hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 22., kedd - Móric.
hirdetés

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni, tájékoztatta Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke szerdán az MTI-t.

hirdetés

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a jelölés július 31-én zárult, és óriási volt az érdeklődés iránta. Négy kategóriában – egészségügy, oktatás, szociális terület és egyéb  lehetett jelölni azokat, akik a nehéz helyzetben saját teendőik mellett a környezetükben élőkre is odafigyeltek.

"A koronavírus-járvány az összefogást segítette Magyarországon, és megmutatta, hogy milyen sokan vannak olyanok, akik a kötelezőn túl is teljesítenek"  fogalmazott Novák Katalin, arra is kitérve, hogy a Nők Magyarországért Klub olyan nőket szeretne elismerni, akik nincsenek reflektorfényben.

Sokan észrevették a környezetükben azokat, akik sokat segítettek másoknak  hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt tükrözték a jelölések is. Mind a négy kategóriában sok jelölés érkezett. Mások mellett önkénteseket, ápolónőket, gyűjtések szervezőit, rászorulóknak élelmiszerellátást biztosító, idősek gyógyszervásárlását segítő nőket jelöltek a díjra.

A fődíj minden kategóriában 5 millió forint, ezen felül számos cég és magánember állt a kezdeményezés mögé, további díjakat, köztük wellness-hétvégéket, strandbelépőket, kulturális programokra belépőket, valamint masszázsbérletet felajánlva  mondta Novák Katalin, hozzátéve: a jelölés lezárása után egy szakértői bizottság előszűrést végez, és a klub tagjai is javaslatot tesznek, de a nyerteseket közönségszavazással választják ki. A tervek szerint a közönségszavazást még augusztusban lebonyolítják, hogy a díjátadót szeptember közepén meg tudják tartani  jelezte az államtitkár.

A kezdeményezésről további részletek a nokmagyarorszagert.hu oldalon érhetők el.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink