hirdetés
hirdetés
2021. július. 29., csütörtök - Márta, Flóra.
hirdetés

Az egészségügyről tárgyaltak a V4-ek

A Visegrádi Együttműködés soros cseh elnöksége keretében kedden Prágában tartották az egészségügyi miniszterek találkozóját.

Az eseményen hazánkat prof. dr. Horváth lldikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára képviselte. A tárgyalás napirendjén az egészségügyi humán erőforrással és a gyógyszerpolitikával kapcsolatos, illetve a V4 országok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésének további erősítésével kapcsolatos kérdések szerepeltek.

A magyar államtitkár a humán erőforrás megtartásával, erősítésével összefüggésben ismertette az elmúlt évek szisztematikus kormányzati intézkedéseit, ezek közül külön kiemelte az ösztöndíjrendszert, a többlépcsős béremelést, az adminisztratív terhek csökkentését és a különböző praxistámogatási programokat. Horváth Ildikó hangsúlyozta, hogy a magyar kormány sokat tesz azért, hogy az egészségügyben dolgozók minél jobb élet- és munkakörülmények között dolgozhassanak.

Prágában tartották a V4-ek az egészségügyi miniszterek találkozóját (fotó: Emmi)
Prágában tartották a V4-ek az egészségügyi miniszterek találkozóját (fotó: Emmi)

A gyógyszerpolitika területén az államtitkár – a többi résztvevővel egyetértésben – kiemelte a V4 együttműködés megerősítésének fontosságát annak érdekében, hogy a betegek mindig hozzájuthassanak a szükséges gyógyszerekhez, és megfelelő eszközök legyenek a kezünkben a gyógyszergyárak által jelentett hiányok esetén is a biztonságos gyógyszerellátás megvalósítására. A WHO-val kapcsolatosan megköszönte azt a szakmai támogatást, amelyre az ágazat mindig számíthat, és példaként kiemelte azt a WHO-állásfoglalást, amit a szakértőik az e-cigaretták és a hevített dohánytermékek egészségkárosító hatásáról összeállítottak.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink