2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Átadták a Magyar Gyermekorvosok Társasága díjait

A Magyar Gyermekorvosok Társasága a 2019. évi Nagygyűlésén neves kitüntetésekkel ismerte el a szakma kiválóságainak munkáját, írja a Weborvos.

A gyermekorvoslás területén és a gyermekorvosi kutatás eredményeinek megőrzése, a további fejlődés megerősítésében vállalt munkássága elismeréseként Kerpel Fronius-díjat vehetett át Lakatos Lajos gyermekgyógyász, akinek a nevéhez fűződik a D-penicillamin újszülöttkori alkalmazása a világon először.

A Schoepf-Merei-díj és emlékérem két tulajdonosa Arató András gyermek-gasztroenterológus, valamint Ertl Tibor gyermekgyógyász, neonatológus lettek, akiket a gyermekgyógyászat, a gyermekegészségügy, a társasági élet területén nyújtott kiemelkedő jelentőségű szakmai, szakmapolitikai munkásságukért részesített elismerésben a társaság. A két díjazott esetében hasonló az, hogy mindketten maradandót alkottak az oktatás területén, emellett szűkebben értelmezett feladataikon túl jelentés időt és energiát fordítottak országos ügyekre, és szakmapolitikai kérdésekre. Személyiségük szakmailag és az emberi tényezőket figyelembe véve is hiteles és minden szempontból egyértelmű támpontot kínált az elmúlt években a környezetükben dolgozó kollégák számára.

Bókay János emlékéremben részesült Simon Gábor gyermekgyógyász a gyermekgyógyászat, a neonatológia, a sürgősségi orvostan, valamint általában a gyermekegészségügy és a társasági élet területén végzett munkája elismeréseként, közli a lap.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink