hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-04-03

A test a hiányzó elem a valóban intelligens gépek, az emberszerű mesterséges intelligencia létrehozásához, fejti ki az aeon című internetes tudományos és filozófiai magazinban megjelent cikkében a természetesnyelv-feldogozással foglalkozó kutató, Ben Medlock.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-01-25

Cikkünk az autizmus spektrum zavar korai (kisdedkori) tüneteit és a zavar felismerésének algoritmusát ismerteti.

#3
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2010-12-16

Hamarosan megjelenik az a rendelet, mely új szabályozókkal próbálja mederben tartani a gyógyszerkassza jövő évi keretét. Az OEP 2011 első félévében néhány terápiás területen támogatás-felülvizsgálatot végezhet. Az elmúlt évben közel 45 milliárd forintot, a kassza összegének 12,9%-át fizette ki támogatásként az állam a stroke, prosztatadaganat, asztma és COPD gyógyítására használt készítményekért. Dankó Dávidot, a Budapesti Corvinus Egyetem kutatásvezetője a Pharma-klub olvasói számára kommentálja a készülő jogszabálytervezetet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.