hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-03-24

Megérkezett egy egészségügyi szállítmány Kínából, számolt be Orbán Viktor kedden reggel a Facebook-oldalán.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-31

Amerikai kutatók egy olyan fehérjére bukkantak, melynek vérből kimutatható koncentrációja szoros korrelációt mutat az akut veseelégtelenség kockázatával.

#3
Medical Online >> Rovatok >> astrazeneca
2016-11-16
#4
Új biomarker: az immunaktivációt jelző suPAR Új biomarker: az immunaktivációt jelző suPAR
Medical Online >> Háziorvostan
2015-11-24

A magasabb suPAR-szint az adott személynél az immunrendszer fokozott aktivációjára utal. Ezt a következtetést különböző virális, bakteriális és parazitás fertőzésekben, autoimmun betegségekben, valamint rosszindulatú daganatos betegségben szerzett vizsgálatok támasztják alá.

#5
Medical Online >> Háziorvostan
2015-11-20

Az uPAR-t többféle vérképzőrendszeri sejt expresszálja, és expressziója számos bakteriális, virális és parazitás fertőzésben fokozott.

#6
Medical Online >> Háziorvostan
2015-11-20

A suPAR és a suPAR-fragmentumok az immunrendszer aktivációs státuszát tükrözik, és többféle immunszabályozó mechanizmusban részt vesznek.

#7
Medical Online >> Háziorvostan
2015-11-20

Rosszindulatú betegség kapcsán megemelkedik az uPAR expressziója, és különösen kifejezett a suPAR szintjének emelkedése a CRC-betegek vérében.

#8
Medical Online >> Háziorvostan
2015-07-01

Nemrégiben egy új in vitro diagnosztikai multiplex analitikai rendszer került forgalomba a gyulladásos biomarkerek meghatározására. Ez kompetitív és szendvics immunoassay-ket foglal magában.

#9
Medical Online >> Háziorvostan
2015-06-29

A kritikus állapotú betegek infekcióiban továbbra is a sepsis a vezető halálok, ezért fontos a sepsis korai felismerése, hogy mielőbbi meg lehessen kezdeni a célzott kezelést.

#10
A gyulladás és a laborvizsgálatok A gyulladás és a laborvizsgálatok
Medical Online >> Háziorvostan
2015-06-26

A szervi betegségek egyik általános kísérő jelensége a szöveti elváltozásra adott reakció. Magyarán: gyulladás. Amit az elpusztuló sejtek, szövetek éppúgy kiválthatnak, mint a bejutó patogének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.