hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-08-26

A gyomor-bél rendszeri daganatok sikeres kezelése csak a gasztroenterológus és az onkológus közös munkájával képzelhető el – fogalmaz a Medical Tribune számára írt cikkében dr. Bodoky György.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A HCC-k jelentős hányada krónikus májbetegség talaján alakul ki, amelyet viralis hepatitis, alkoholabúzus vagy nem alkoholos steatohepatitis okoz, így a megelőzéshez ezeket kell visszaszorítani.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-02-27

 A gasztroenterológiai onkológia közelmúltbeli jelentősebb áttöréseiről, a sugárterápia, illetve a gyógyszeres kezelések jelenlegi állapotáról beszélget dr. Landherr Lászlóval, az Uzsoki utcai Kórház Onkoradiológiai Központjának osztályvezető főorvosával dr. Bene László, a Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető főorvosa – szakmák egymás közt.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-29

Az everolimusszal végzett fázis III. vizsgálatban nem tapasztalták a túlélés javulását a hepatocelluláris rák vizsgált eseteiben - írja a Novartisra hivatkozva a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-20

A sunitinib egy ésszerű fejlesztés eredményeként létrehozott kicsiny molekula, mely szerkezeti hasonlóságot mutat az adenozin-trifoszfáttal (ATP), mely egy sor tirozin-kináz (TK) aktiválódását gátolja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-09-29

Ha metasztatikus emlőrákban sorafenibbel egészítik ki a standard kemoterápiát vagy a hormonkezelést, ez nem hosszabbítja meg a progressziómentes túlélést.

#7
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-30

A ThromboGenics NV és a BioInvent International AB közölte, hogy közös partnerük, a Roche belefogott egy fázis 2a/2 vizsgálatba, amelyben egy rákellenes szer hatását mérik fel glioblastoma multiformében, a leggyakoribb és igen agresszív agyi tumorban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-30

A Pfizer közzétette az AXIS 1032 fázis 3 vizsgálat eredményeit: előrehaladott veserákos betegekben, akiket korábban már más szerrel kezeltek, az axitinib szignifikánsan meghosszabbította (medián 6,7 hónap) a progressziómentes túlélést.

#9
Medical Tribune VIII. évf. 21. szám
Medical Online >> Rovatok >> videó
2010-10-21

2010. szeptember 22–25. között Düsseldorfban tartották meg a Német Urológus Társaság (Deutsche Gesellschaft für Urologie, DGU) 62. kongresszusát.

#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-08-12
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.