hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-11-21

A Magyar Kardiológusok Társasága a Füstmentes Világnapon figyelmeztet a káros szenvedély hatásaira.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-09-14

A Magyar Kardiológusok Társasága Szívünk Napja alkalmából a dohányzás és a sikeres leszokás legfőbb egészségügyi hatásaival is foglalkozik.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-04

Mi az oka, hogy nem szelektálódtak ki a szív koszorús erei elmeszesedésének hátterében álló genetikai variációk az evolúció során? A PLOS Genetics tanulmánya szerint a betegség a humán termékenység növekedésének mellékterméke lehet.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-02-25

Tudás és prediktív modellek generálása, kvantifált szelf mozgalom, a mindennapi betegellátás és az erőforrás-allokáció hatékonyságának növelése, betegek által kezdeményezett kutatások.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-01-15

A szív ereinek meszesedéséért a finomított cukrok fogyasztása tehető felelőssé, a telített zsírban szegény táplálkozás inkább kárt okoz, nem hasznot.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-03-04

Annak ellenére, hogy Európában Magyarországon a legrosszabb a rák okozta halálozási ráta, a tízből "csak" két helyen szerepelnek daganatos betegségek, négy helyet szívproblémák foglalnak el. 2009-hez képest három "új" betegség került a HVG listájára: érelmeszesedés, szívelégtelenség és tüdőgyulladás.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-03-27
Az érszűkületek gyógyítására legújabban a szervezet öngyógyító erejét próbálják serkenteni: az artériaképződés élettani folyamatának serkentése hatására a beteg ér funkcióját a kitágult, kollaterális (kísérő, oldalági) érhálózat veszi át, amely új medret biztosít a szövetekbe áramló vérnek.
#8
Medical Online >> Rovatok >> kardiológia
-0001-11-30

A koszorúér-betegség világszerte a vezető halálokok közé tartozik. A koszorúserek megbetegedését és szűkületét az erek falában lerakódó, zsírt és kalciumot tartalmazó plakkok okozzák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.