hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1190
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-09

Leginkább a kisgyermekeket, időseket és krónikus betegeket viseli meg amikor a kánikulai napok után hirtelen több Celsius fokot esik a hőmérséklet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2022-07-14

Az epilepsziás betegek több mint 50%-a szenved különböző mértékű alvászavarban. A tartós kialvatlanság súlyos terheket ró az egész családra. A kielégítő alvás nélkülözhetetlen a gyermek megfelelő pszichoszomatikus és kognitív fejlődéséhez, hiányában magatartászavar, tanulási zavar, pszichés problémák alakulnak ki, vagy a már meglévő problémák tovább romlanak. Nagyon fontos, hogy időben felismerjük a beteg alvásproblémáját és a terápiás terv kialakításakor ezt a tényezőt is figyelembe vegyük.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-07-13

Mintegy egymilliárd forint támogatást nyert el a PTE az immun-és endokrin-rendszer betegségeivel összefüggő kutatásainak folytatására.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-04

Kutatók a Frontiers in Physiology folyóiratban ismertették új megközelítésüket, mely alkalmas lehet a hasnyálmirigyrák több típusa időben történő felismerésére.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-28

A 24.hu szerint az új eredmények a nemek közötti különbségek molekuláris mechanizmusait is feltárták pikkelysömör esetén.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-28

Hatékonyabban terjed az áttétes mellrák alvás közben – derítette ki egy most közölt kutatás az Origo szerint.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-27

A női emlő a nőiesség, a termékenység és a szépség szimbóluma. Betegsége már az ókorban is foglalkoztatta a tudósokat, így találkozhatunk leírásokkal és szimbolikus rajzokkal az egyiptomi Ebers Smith féle papíruszokon is, kb. i. e. 1500-ból, de a görögöknél Hippokratész is leírta a különböző diagnosztikai megfontolásokat és a különböző stádiumokat is kb. i. e. 400-ban.

#8
Medical Online >> Mozgásszervi fájdalom
2022-06-20

Az arthrosis a leggyakrabban előforduló, krónikus mozgásszervi megbetegedés. Multifaktoriális betegség, kialakulását, a betegség súlyosságát számos tényező befolyásolhatja. Az arthrosis népegészségügyileg igen jelentős megbetegedés, a fájdalmak és a rokkantság egyik legfontosabb oka. Prevalenciája a kor előrehaladásával folyamatosan nő, a betegség 40 éves kor alatt ritkának számít, de 75 éves korig a lakosság 85%-ánál diagnosztizálják a klinikai tünetek vagy röntgenvizsgálat alapján.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-17

A szerző ismerteti a cukormonitorozás fejlődését a vizeletcukor-kimutatástól a vércukor-meghatározáson keresztül a modern folyamatos cukormonitorozási módszerekig.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-15

A Scripps Kutatóintézet munkatársai szerint az agy egyik fehérjéje felel az alkoholbetegeknél tapasztalható visszaesésekért, írja a Qubit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”