hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1612
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-04-08

A koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg az egész világon az egészségügyi ellátórendszerekhez való hozzáférhetőséget, a megszokott betegutakat, a kezelési és a diagnosztikus lehetőségeket. Mindezen túl az otthonukban megfigyelt koronavírus-fertőzött betegek ellátásával kapcsolatos teendők is új ismereteket igényeltek.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-04-07

Az akkor 45 éves nő betegsége 2008-ban indult kétoldali lábszárduzzanattal, hajhullással, gyengeséggel, arcerythemával, szájnyálkahártya-fekélyekkel, döntően kéz és láb kisízületi arthralgiával, arthritisszel, de időnként térdei is megduzzadtak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-04-06

Az orvosi kamara arra kéri a döntéshozókat, hogy a járványügyi védekezés adatainak a szakmával való megosztása mellett tegyék minél szélesebb körben lehetővé a média számára a kórházakból, járványügyi ellátó helyekről való reális tudósítást, az egészségügyi dolgozók számára a szabad megnyilvánulást.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-31

A koronavírusos betegek kezelésében hatásos az időben megkezdett favipiravir terápia. A gyógyszert hétvégén is felírják és más is kiválthatja.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-03-31

Az emberi erőforrások minisztere felkeresi az egészségügyi ellátórendszer legmegterheltebb egységeit, közölte a tárcavezető a Facebookon.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-28

A favipiravir hatóanyagú gyógyszerek felírásán emberéletek múlhatnak, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-26

A hosszú hétvégék mindig kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. Húsvét előtt és után is véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Tumorgenomika
2021-03-23

A rákbetegségre vonatkozó ismereteink bővülésével egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy adott szerv rosszindulatú daganatai között akkor is jelentős molekuláris szintű különbségek lehetnek, ha a szövettani kép ránézésre hasonlónak tűnik. Az adott beteg számára legjobb esélyeket kínáló terápiás terv felállítására ezért ezeknek az apró genomikai módosulásoknak, mutációknak az alapos ismerete is szükséges.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-03-22

Az OKFŐ ismét elindítja a COVID Önkéntes oldalt egészségügyieknek, a kamara győri szervezete képzést szervez laikusoknak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-03-22

Nemzeti Kutatási Fejlesztési Program kidolgozásáról egyeztetett az emberi erőforrások minisztere és az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.

 

A vendégek: dr. Purebl György, dr. Szlávik János és dr. Zacher Gábor. A beszélgetés itt nézhető meg:

https://fb.watch/4beHfHsHD2/