hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1799
#1
Medical Online >> Rovatok >> Hepatitis C
2021-11-30

A hepatitis C vírus (HCV) okozta infekció jelentős közegészségügyi problémát okoz világszerte. A krónikus hepatitis C (CHC) jelentősen hozzájárul a máj-fibrosis, progresszív májműködési zavar és végül halálozás előfordulásához.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-11-25

A közepes ejekciós frakciójú szívelégtelenségben (HFmrEF) szenvedő betegeket korábban jellemzően kizárták a vizsgálatokból, ami gátat szabott a HFmrEF prevalenciájával, klinikai jellemzőivel, terápiára adott válaszaival kapcsolatos ismeretek megszerzésének.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-11-25

Egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a megtartott ejekciós frakciójú szívelégtelenség (HFpEF) kialakulása szorosan összefügg az öregedési folyamatokkal, és a szívet érintő panaszok egy sok-szervi kórkép részei.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-12

A cukorbetegséggel élők iránti társadalmi figyelem legalább olyan fontos, mint a szakma és a politika összefogása, mondta a családügyi miniszter.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-11-09

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes szűrésre és tanácsadásra várja a látogatókat Budapesten a Millenárison, 9-18 óráig.

#6
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2021-11-08

A praxisközösségek működését segítő szakmai anyagokat tett közzé az Országos Kórházi Főigazgatóság Alapellátásfejlesztési Igazgatósága.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-05

A sejtosztódást gátló folyamatokat generáló hatása miatt a D-vitaminnak az emlőkarcinóma elleni védelemben is szerepe van – írja a PharmaOnline.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-29

Óriásit nőtt a magas vérnyomás és a diabétesz miatt elhunytak száma tavaly, derül ki a KSH Demográfiai évkönyvéből a hvg.hu szerint.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-10-29

Október 29-e a stroke világnapja, amikor arra hívják fel a figyelmet, hogy a stroke azonnali felismerése és ellátása életet menthet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.