hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1436
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-06

Az idősödéssel bekövetkező funkciócsökkenés, a betegségek okozta nehézségek, az önellátás, a segítségre szorulás, a segédeszközök és a modern technika nyújtotta segítség témakörét járja körül Boga Bálint összefoglalója.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-30

Évi 1-2 utazás lenne elegendő ahhoz, hogy feltöltekezhessünk – derül ki a Kiwi.com reprezentatív felméréséből.

#3
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

2018-ban az EULAR-on (European League Against Rheumatism) belül megalakult egy 32 fős nemzetközi munkacsoport, amelynek vezetője Prof. Dr. Nagy György, a Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Klinikai Immunológiai Tanszékének vezetője. A munkacsoport első lépésként definiálta a nehezen kezelhető (difficult-to-treat) betegcsoportot, majd a nehezen kezelhető rheumatoid arthritises (RA) betegek kezelését segítő két átfogó és 11 specifikus ajánlást fogalmazott meg.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-15

Még egy kevés testedzés, például az intenzív séta is jelentősen csökkentheti a depresszió kockázatát egy új tanulmány szerint.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-08

Miközben a Covid-pandémia nyomán sok teherrel és a kényszerűség szülte változással kellett szembenézniük a háziorvosoknak, szerveződni kezdtek a praxisközösségek is. Mindezek együttesen számos módosulást hoztak az alapellátásban.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-08

A rheumatoid arthritis, mint krónikus autoimmun betegség bio-pszicho-szocio-spirituális szemléletét mára minden szakember elfogadta, a gyakorlat mégis messze jár az evidencián alapuló ajánlásoktól.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-06

Az OTSZ Online szerint a magány agy- és szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoz és erősen növeli a demencia kockázatát is.

#8
Medical Online >> Asztma
2022-04-01

A súlyos eozinofil asztmás betegek mepolizumab-kezelésének az eredményességét nem befolyásolja a betegek esetleges komorbid állapota - derül ki négy korábbi klinikai vizsgálat post-hoc analíziséből.

#9
Medical Online >> Háziorvostan
2022-03-28

A legtöbb mentális betegségben szenvedő egyén nem erőszakos, illetve az erőszakos viselkedés általában csak átmeneti jellegű (Swanson 1996). Ugyanakkor számos közlemény (Pulay 2008, Fazel 2009) rámutatott az erőszakos viselkedés és egyes pszichiátriai betegségek kapcsolatára.

#10
Medical Online >> Áttétes emlőrák
2022-03-28

A palbociklib-kombinációs terápiában részesülő HR+/HER2- lokálisan előrehaladott/nem reszektálható vagy metasztatikus emlőrákos betegek jó életminőségről és általános egészségről számoltak be egy vizsgálatban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.