hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-11

Az orvosok kiégésének megelőzésével több hibát lehetne elkerülni az egészségügyben, mint a betegbiztonságot szavatoló egyéb követelmények betartatásával, hívja fel a figyelmet elemzésében a Mayo Clinic Proceedings tanulmánya.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-04-23

Az egészségügyi dolgozók kiégése (burnout) jelentős mértékben befolyásolja a műhibák és a szövődmények előfordulását, közvetve és közvetlenül jelentős hatást gyakorol a betegellátásra.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-04-04

Hogyan kellene megelőzni az orvosok kiégését és támogatni egészségüket? Az orvosok jóllétével foglalkozó, a főbb amerikai orvosi szervezetek által támogatott ajánlást közölt a JAMA.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-25

És mi többiek, vajon mi hogyan viselkedünk a betegeket ellátó ápolókkal? Munkahelyi környezet és megbecsültség Ficzere Andrea blogjában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-01-10

Az egészségügyi szakemberek kiégése hatással van az ellátás minőségére és a betegbiztonságra. A Journal of General Internal Medicine cikkét a noinetcafe.hu szemlézi.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-06

A diabéteszes betegek burnoutját vizsgáló felmérés mellett egy fontos alapkutatási eredmény is megjelent: a malária kezelésében használatos artemisinin képes a hasnyálmirigy alfasejtjeit inzulintermelő bétasejtekké alakítani.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-07-07

Az elektronikus egészségügyi szolgáltatás az orvosok kiégéséhez vezethet, állapítja meg a Mayo Klinika és az Amerikai Orvosszövetség közös vizsgálata. További vizsgálatok szükségesek annak kidolgozásához, hogy mi módon lehet az elektronikus orvosi munka előnyeit úgy kihasználni, hogy közben ne nőjenek az orvosok terhei.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-01-18

Talán a kívülállók nem is gondolnak bele, de egy orvosnak úgy kell dolgoznia, hogy döntéseiben végső soron mindig egyedül marad – mondja Fischer László kecskeméti háziorvos, akit a BAON választott a hét emberének.

#9
Medical Online >> Rovatok >> onkopulmonológia
2016-01-05

Eddig elérhetetlennek hitt eredmények a tüdőrák kezelésében.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-22

Kisebb blokkokra osztott, napi hétórás munkaidő, s mellette legalább háromhetes egybeszabott szabadság – ez védhet a gyors kiégés ellen a Világgazdaság cikkében megszólaltatott pszichológus szerint.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tényleg örültem annak, hogy Kásler miniszter úr bejelentette, a nagy népbetegségek visszaszorítása érdekében nemzeti programok indulnak. Ezzel lassan 25 éve adós az egészségpolitika. Kezdeti lelkesedésem némileg árnyalódik.

Azért is jó ez a klasszifikáció, mert így azonnal el lehet helyezni a műtött betegeket, összehasonlíthatóak az adatok intézmények között is (egy nyelvet beszélünk), és van még egy üzenete.