hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-11-06

Magyarországon is folynak már tárgyalások az SAP Németországban startolt, és már további 10 európai országában bevezetett koronavírus kontaktkövető alkalmazásának elindításáról.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-04-24

A szellemi leépülés előre jelzőjének tekintett enyhe kognitív zavar diagnosztikájának szabhat új irányt az a beszédfelismerő szoftver, amelyet az SZTE és az MTA közös projektjében fejlesztenek ki.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-02-01

A GyártásTrend szerint egy nemrég feltalált rendszer hamarosan akár a lebénult és beszédképtelen emberek számára is lehetővé teheti, hogy szóba elegyedjenek családtagjaikkal.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-03

Szegedi kutatók beszédelemzéssel vizsgálják, előre jelezhető-e az Alzheimer-kór megjelenése a beszédfolyamat bizonyos számszerűsíthető jellegzetességei alapján.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-11-12

Jelentősen megkönnyíti a radiológusok és patológusok munkáját az a fejlesztés, amely képes a hallottak felismerésére és rögzítésére oly módon, hogy az orvosnak nem is kell a számítópép billentyűzetéhez érnie.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2012-05-03

Tervezik a "felhangosított" jövőt, amelyben már nemcsak okostelefonok és televíziók, gépkocsik és számítógépek reagálnak az emberi hangra, hanem kávéfőzők, hűtőgépek, termosztátok, riasztórendszerek és egyéb okos berendezések is.

#7
Medical Online >> PR
2011-06-29

Cserélje le régi analóg készülékét egy SpeechMike diktafonra most és mi 7.500 forintot adunk régi készülékéért. A számítógéphez csatlakozott SpeechMike diktafon multifunkcionális eszköz, hiszen nem csak a hang rögzítésére szolgál, hanem az orvosok ennek segítségével a leletek között navigálhatnak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-11-13
Magyarország legnagyobb és legsikeresebb non-profit alkalmazott kutatási intézménye – a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány – most ünnepli 15. születésnapját. Az intézményhálózat részt vesz orvostudományi kutatásokban is, cikkünk ezirányú tevékenységét tekinti át.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.