hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-02-15

A Magyarországon is használt acelluláris pertussis-oltás megelőzi a súlyos tünetek kialakulását, de nem akadályozza meg a fertőzés létrejöttét és továbbadását. Az FDA szakemberei kiderítették, hogy mi állhat annak a hátterében, hogy az USA-ban 2012-ben 50 ezer megbetegedést regisztráltak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2012-04-05

A Clinical Infectious Diseases című szaklapban megjelent tanulmány szerint a Bordetella pertussis elleni vakcina hatása három évvel a beadása után jelentősen csökkeni kezd.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-08-18

2010. január 1. és június 30. között Kaliforniában 1337 pertussis esetet jelentettek. Ez 418%-os emelkedés a 2009-es adatokhoz képest.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-03-21
A fertőző betegségek diagnosztizálása nagyban hasonlít a rendőrök és a nyomozók munkájához. Az ügy megoldásához a vizsgálónak – a helyszínen levő bizonyítékokra támaszkodva – fel kell fednie a bűnöst. A bűnügyi történetek kedvelői azonban jól tudják, hogy a tettes nem az elkövetés eszközével a kezében várja a helyszínen üldözőit. A bűnügy megoldásához általában fáradságos munkával kell összegyűjteni a vádemeléshez szükséges bizonyítékokat.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.