hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 19
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-14

A cukorbetegek kétharmada gondolja úgy, hogy egészségesebben étkezik, mióta kiderült betegsége – derült ki a Szinapszis felméréséből.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-08-17

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-05-14

Egy fejlesztésnek köszönhetően hamarosan akár otthoni diagnosztikai módszerekkel is kimutathatóvá válik például az emlőtumor, hangzott el az InfoRádió Szigma című műsorában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-04-27

Az emlődaganat kialakulásához vezető, eddig ismeretlen folyamatot fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói.

#5
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-11-30

Az egészségügyi innováció jövőbemutató megoldásainak támogatására szerveznek december 6-án startup találkozót Pécsett.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-10-03

Innovatív ötleteket vár az EIT Health a PTE 3D nyomtatási konferenciáján Pécsett, a Szentágothai János Kutatóközpontban október 5-6-án.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-02-07

Egyre több betegségről derül ki, hogy a mitokondrium nevű sejtszervecskék működésének zavara is szerepet játszik kialakulásukban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-06-16

A Xa faktor szelektív gátlása hatásos lehet a vénás tromboembóliák kezelésében és megelőzésében, amint azt a szubkután adagolt indirekt Xa gátló fondaparinux-szal végzett vizsgálatokban is bebizonyosodott.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-05-17

Idén 18 fiatal kutató alakíthat önálló kutatócsoportot a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeteiben és az egyetemeken a Lendület program keretében.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-09

Fényévekre vagyunk egymástól – ezt a mondatot hallotta leggyakrabban az ember a magyar vendégektől azon a szakmai fórumon, amelyet a bajor egészségiparról rendeztek szerdán a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara épületében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Évek óta tartó országos folyamat, hogy egyre nő azoknak a praxisoknak a száma, amelyekben nincs állandó háziorvos. A kormány látja ugyan a problémát, de nem sikerül visszafognia a folyamatos fogyást.

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.