hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 308
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-09-23

Az elhízás egészségügyi kockázatainak felmérésére széles körben használt BMI nem igazán alkalmas a kockázatok felmérésére, közli a Qubit.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-09

Új kutatási eredmények szerint a köszvény agresszívabb húgysav-csökkentő eljárásokkal is kezelhető lehetne, írja az OTSZ Online.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-19

A dohányzás és más rizikófaktorok, köztük az alkoholfogyasztás és a túlsúly a felelősek a rákbetegség miatti halálozások csaknem feléért.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-19

A Covid-19-pandémia az egészségügy számos aktuális kérdését háttérbe szorította. Ezek egyike az alapellátás kardiometabolikus prevenciós gyakorlata.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-02

Az elhízás és a túlsúly járványszerű terjedése hazánkat sem kímélte az elmúlt évtizedekben. Legfontosabb lenne a megelőzés, ugyanakkor jelenleg még hatásos, hosszú távú kezelése is gyermekcipőben jár.

#7
Medical Online >> Asztma
2022-07-22

A mepolizumab-terápia hatásosan mérsékli a súlyos eozinofil asztma tüneteit – bizonyítja egy ausztráliai, real-world vizsgálat is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-07-12

Nemcsak a felnőtt lakosságnál, hanem már a pubertás kor előtt álló gyermekeknél is súlyosak a tápláltságból adódó problémák.

#9
Medical Online >> Asztma
2022-06-23

Jelenleg semmilyen evidencia nem áll rendelkezésre, ami szerint a glükokortikoid-expozícióban bekövetkező csökkenés összefüggésben állna a toxicitásban bekövetkező csökkenéssel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.