hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-01-11

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke szerint sok a visszásság az asztmások gyógyításában is, de nem minden az, ami annak látszik.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-10-01
A tervek szerint maximált patikai ára lesz az új influenzavírus elleni oltóanyagnak, de az ár még nem végleges, annyit lehet tudni, hogy várhatóan 1800–2000 forint között lesz – mondta Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) főigazgatója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-09-18
Bár még nem fejeződtek be a tárgyalások az Egészségügyi Minisztérium és a szakmai szervezetek között, szakmai és betegszervezetek egész sora tartja elfogadhatatlannak a minisztérium finanszírozási elképzeléseit.
#4
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-09-15
Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke, Pós Péter szeptember 7-i  levelében tiltakozik az e betegségekben szenvedő gyerekekre fordítható összeg csökkentése ellen.
#5
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-04-16
Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) április 15-én az Alkotmánybírósághoz fordult a gyógyszerár-támogatások lecsökkentése, elvonása miatt, és az alkotmányellenesség megállapítása esetén kéri a jogszabály teljes megsemmisítését. Az ABOSZ indítványa szerint az egészségügyi miniszter rendelete, és maga a jogszabály megalkotásának módja a hatályos Alkotmánynak kilenc szakaszát is sérti.
#6
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-03-23
Alkotmánybírósághoz fordul az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége az április elsejei gyógyszeráremelés miatt. Az egészségügyi miniszter nem tartja drasztikusnak a drágulást, pedig akad olyan allergiaellenes szer, amelyért kétszer annyit kell majd fizetni.
#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-08-26
A partnerséggel - a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal véleményét leszámítva - lényegében nincs gond, a biztonsággal annál inkább. Röviden így foglalható össze a különféle szakmai és civil szervezetek véleménye a Biztonság és Partnerség elnevezésű, az egészségügyben 2010-ig megvalósítandó feladatokról szóló minisztériumi anyagról, amelyhez a társadalmi vita augusztus 15-ig tartó szakaszában összességében mintegy 600 oldalnyi hozzászólás érkezett. A dokumentumban számos jó szándékú elvi megfogalmazás van, az ehhez szükséges forrásokat azonban nem rendelték hozzá – állítja Éger István, az orvosi kamara elnöke. Szerinte mindent elárul a dokumentum azon mondata, mely szerint „a kormány célja, hogy a konvergencia program keretein belül a rendelkezésre álló források ésszerű, szakszerű és hatékony felhasználásával javuljon a társadalom elégedettsége, és az egészségügyi ellátórendszer hosszú távon fenntartható fejlődési pályára álljon”.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.