hirdetés
2020. február. 23., vasárnap - Alfréd.
hirdetés

Napi 300-400 ezer hackertámadás

A hvg.hu szerint katasztrofális hackerakciók várhatóak – ezt jósolja Jevgenyij Kaszperszkij, alias Eugene Kaspersky, aki Oroszországban a világ egyik legnagyobb vírusölő cégét vezeti.

hirdetés

"Korábban sosem találkoztunk ennyi hackertámadással, de most naponta 300-400 ezer esettel van dolgunk" – nyilatkozta Kaspersky.

Szerinte legalább félmillió hacker munkálkodik jelenleg a világon, számuk pedig gyorsan növekszik. "Amikor nagyon profi az informatikai bűnöző, akkor nagyon valószínű, hogy oroszul beszél! – állítja Kaspersky. – Nagyon sokan közülük zsoldosok, akik nyugodtan meghackelik akár kórházakat is, semmi sem riasztja vissza őket."

Nemzetközi együttműködés nélkül nem lehet hatékonyan harcolni a hackerek ellen. Sajnos az utolsó nagy nemzetközi akció 2015-ben volt, amikor az FBI, az orosz rendőrség és az Europol együtt lépett fel, és meg is lett az eredmény. De azóta semmi – hangsúlyozta Kaspersky, aki szerint nemzetközi együttműködés kellene, ám az USA, Kína és Oroszország egyelőre kivár, mert egy esetleges háborúskodás az informatikai térben súlyos nemzetbiztonsági kockázatot is magával hozhat. Egyúttal persze azt a kérdést is, amellyel az USA állandóan gyanúsítja Oroszországot és Kínát: a titkosszolgálatok működtetik a hackerbrigádok jelentős részét, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!