hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Tarlós István vizsgálatot rendelt el egy 28 éves férfi halála miatt

Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester felkérte egészségügyért felelős helyettesét, Szentes Tamást, hogy vizsgálják ki, miként halhatott meg egy 28 éves zsámboki férfi, miközben három nap alatt többször is megvizsgálták két fővárosi fenntartású kórházban.

Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatójának közleménye szerint a vizsgálatok eredményét nyilvánosságra hozzák, ha orvosi mulasztás történt, úgy a kórházaknak vállalnia kell a felelősséget.

Amint arról a MedicalOnline is beszámolt, meghalt egy 28 éves férfi, aki szüleivel három nap alatt négy kórházat, hat alkalommal is felkeresett, mivel nem érezte jól magát, és állapota egyre rosszabb lett. Az őt kezelő orvosok megvizsgálták, de sehol nem vették észre a torkában lévő tályogot.

A férfi húsvét vasárnap lett rosszul, kihívták az ügyeletet, akkor injekciót adtak be neki, de ez nem segített. Ez után a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba került, ahol megvizsgálták, majd továbbküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba. Mivel oda a férfi szüleivel nem tudott elmenni, másnap a kőbányai úti egészségházba vitték, ahol bár adtak neki gyógyszert, azt már nem tudta lenyelni. Emiatt újra a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba mentek, de onnan hazaküldték őket azzal, hogy itassák a férfit. Ugyanezen a napon délután újra kihívták az ügyeletet, akik a kistarcsai Flór Ferenc kórházba irányították, ahol végül a beteg életét vesztette.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés