2021. december. 03., péntek - Ferenc, Olívia.
hirdetés
hirdetés

Vércukorszint-csökkentés és további előnyös hatások

SGLT-2-gátlók a 2-es típusú diabétesz kezelésében

A renális glükóz reabszorpcióját gátló per os antidiabetikumok az inzulinelválasztástól függetlenül ható szerek közé tartoznak. A hazánkban jelenleg elérhető két szer, a dapagliflozin és empagliflozin a vércukorszint csökkenését a vizelet glükóztartalmának emelésével éri el. Ez a kalóriavesztés testsúlycsökkenéssel jár, ami különösen előnyös a túlsúlyos vagy obez betegek számára. Az SGLT-2-gátlók további előnyös hatással is vannak a 2-es típusú diabétesz számos szövődményére és komorbid állapotaira, írja a PharmaOnline.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Átlagemberként egyelőre továbbra is azt tehetjük mint eddig: ne hagyjuk terjedni (maszk, közösségi rendezvények kerülése, légzési és kézhigiénia, stb.), éljünk az oltás lehetőségével és figyeljünk oda az aktuális intézkedésekre.

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.