2021. április. 19., hétfő - Emma.
hirdetés
hirdetés

Daganatok felismerése lenyelhető, kapszulás kamerával

Kapszulába zárt, lenyelhető kamerák könnyíthetik meg a béldaganatok felismerését, közölte a GyártásTrend.

Az egyesült királyságbeli Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) új programja keretében 11 000, gyanús tüneteket tapasztaló ember vizsgáltathatja meg egy kamerát tartalmazó, 2 centiméter hosszú tabletta lenyelésével, hogy nincsenek-e bélrákra utaló jelek a szervezetében.

A program résztvevőinek először hashajtót kell majd bevenniük, hogy a bélrendszerükben a kicsiny fényképezőgép megfelelő felvételeket tudjon rögzíteni. A szerkezet másodpercenként kettő fotót készít, amelyeket aztán (értelemszerűen vezeték nélküli kapcsolaton keresztül) egy a tesztalanyokra aggatott vevőkészülékre továbbít. A szakemberek erről az eszközről tudják letölteni, majd pedig kielemezni a felvételeket.

Forrás: NHS / PA
Forrás: NHS / PA

A kapszulás megoldás alkalmazása járványhelyzetekben különösen célszerű lehet, hiszen a páciens és az orvos közötti közvetlen testi érintkezést tökéletesen nélkülözhetővé teszi, írja a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Újra mérlegen a koronavírus-fertőzés veszélyei, a hosszú távú szövődmények kockázata és az oltás különféle vonatkozásai.