hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Guruló-műhelyek a mozgássérültek szolgálatára

A hét magyarországi régió közül negyedikként Észak-Magyarországon nyílik meg az a segédeszköz-fejlesztő műhely, ahol mozgáskorlátozott embereknek nyújtanak különböző szolgáltatásokat.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának uniós forrásból indított projektje a Guruló, hamarosan országos műhelyhálózatként fog működni. Bár kevesen tudják, a mozgássérült emberek számára sorozatban legyártott segédeszközök (kerekesszékek, járókeretek, sporteszközök) nem mindig alkalmasak normál, hétköznapi használatra vagy sportolásra. Az akadálymentesítés mellett, a segédeszközök helyes beállítására is oda kell figyelni, hiszen egy kerekesszék rossz kialakítása akár orvosi problémákhoz is vezethet.

A külföldi mintára létrehozott és működtetett „Guruló-műhelyekben” ezentúl itthon is lehetőség lesz a segédeszközök átvizsgálására, javítására, tisztítására, valamint személyre szabott átalakítására, melyet szakorvos és mozgásterapeuta felügyel. A műhelyek másik nagy előnye ugyanis, hogy a felméréseket az FNO-módszer (Funkcióképesség, Fogyatékosság és Egészség Nemzetközi Osztályozása) segítségével végzik, ezzel garantálva a szolgáltatás egyénre szabottságát.

A már működő és átadott budapesti, szombathelyi és mórahalmi műhely után, most Miskolcon, a Szentpéteri Kapu 80. szám alatt nyílik meg az észak-magyarországi régió műhelye. Az országos hálózat kiemelkedő értéke, hogy minden ügyfél saját lakóhelyéhez közel kaphatja meg a megfelelő szakmai segítséget.

A mórahalmi műhely megnyitóján elhangzottak szerint még az idén újabb központ nyílik Kaposváron, Nyíregyházán és Székesfehérváron.

(forrás: Guruló)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés